Dacă aveți comentarii, opinii, sugestii intrați pe FORUM ! De asemenea va rog sa vizitati canalul de irc #tamadau https://webchat.freenode.net

stiri

FARA COMENTARII...SE INTAMPLA IN ROMANIA S-A INTAMPLAT IN COMUNA NOASTRA !!!
Un calcul strict teoretic arată că fiecărui român îi revine un hectar din suprafața acestei țări. În ultima vreme, însă, acest calcul nu mai este valabi. 4,5 milioane de români nu prea mai au pe ce sta. Hectarul lor s-a dat. Aproape 20% din România, o suprafață cât Moldova, nu ne mai aparține. Am vândut-o sau am arendat-o la străini. Din China până în Danemarca și din SUA până în Liban, foarte multă lume este suspect de interesată de pământul nostru. Pe care îl cumpără cu ușurință și uneori prin corupție și minciună. Oficialii noștri spun că nu au ce face, că sunt obligați de UE. Este o minciună. Nu ne obligă nimeni. Ca dovadă, am și rămas ultima țară de pe continent care își dă teritoriul fără restricții.
Reporterii În Premieră au fost în comuna Tămădău Mare, județul Călărași, unde s-au prezentat ca reprezentanți ai unui grup de investiții străin, interesat în achiziționarea de teren agricol. Nu doar că nu au fost întrebați de nimic, dar au primit toată susținerea de care ar fi avut nevoie, mai mult sau mai puțin etică, pentru a își duce afacerea la bun sfârșit.

https://www.antena3.ro/actualitate/in-premiera-carmen-avram-romania-361999.html

În România, însă, pe nimeni nu interesează chestiunile de securitate națională și soarta fermierilor. Luni în șir, echipa În Premieră a încercat să obțină un interviu la ministrul Agriculturii din România. Fără succes. Omologul din Polonia, însă, l-a acordat în câteva zile. Era, probabil, mai puțin ocupat.
Trăim într-o lume care devine, în fiecare zi, tot mai haotică și mai înfometată de resurse. În secolul XXI, lupta pentru supraviețuire arată altfel. Teritoriile nu mai sunt acaparate prin războaie. Colonizarea nu se mai face cu arma în mână. Securitatea alimentară și independența energetică au devenit deja preocuparea principală a statelor puternice. Care au înțeles că în curând pământul va fi mai important decât aurul din tezaurul băncilor. Întrebarea este: Avem noi, românii, liderii care să ne ajute să supraviețuim în această luptă?


http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/poftiti-la-romania-363.html
sursa:antena3.ro
========================================================================
Zeci de muncitori, de la o staţie de o pompare ţiţei ce aparţine Conpet, au fost luaţi ostatici de către un grup de patru bărbaţi înarmaţi, iar un incendiu a fost semnalat la unul dintre rezervoarele cu combustibil, vineri, în cadrul unui exerciţiu de intervenţie antiteroristă.
Staţia de pompare ţiţei Călăreţi, situată la aproape 50 de kilometri de Capitală în judeţul Călăraşi, una dintre cele mai mari staţii de livrare a ţiţeiului din Europa, a fost, vineri dimineaţă, locul unde zeci de jandarmi, luptători antitero, pirotehnişti, pompieri şi lucrători ai companiei Conpet au simulat primul exerciţiu de intervenţie antiteroristă de mare avengură din România.
Vineri, cu o oră înainte de prânz, s-a dat alarma pe câmpul de lângă comuna Tămădău Mare, iar sătenii care locuiesc în zonă au ieşit din case, alarmaţi de sunetul sirenelor de la maşinile de intervenţie. Zeci de jandarmi de la trupele speciale de intervenţie, luptători de la Brigada Antitero şi pirotehnişti au fost trimişi la staţia de pomparea ţiţei Călăreţi după ce angajaţii de aici au anunţat că un grup de patru persoane, ce aveau asupra lor arme de vânătoare, au rupt cu o maşină poarta principală de acces, au luat zeci de muncitori ostatici şi s-au baricadat într-o hală a staţiei unde ameninţă că vor detona o bombă.
Situaţia semnalată este catalogată ca una de atac terorist, staţia de la Călăreţi fiind cea care face legătura transportului de ţiţei extras din platforma continetală a Mării Negre cu rafinăriile, respectiv depozitele petroliere de la Polieşti şi Piteşti. După ce echipele de salvatori au ajuns, la faţa locului a fost amplasat, într-un cort, punctul de comandă pentru intervenţie. De aici, au fostcoordonate toate mişcările luptătorilor.
În doar câteva minute a început intervenţia pentru eliberarea ostaticilor şi căutarea presupusului dispozitiv explozibil. Totul după un scenariu punctat de organizatorii acestui exerciţiu de intervenţie anti/contrateroristă, oficiali din cadrul Conpet, SRI, IGSU, Jandarmerie, Poliţie şi Ministerul Energiei, prezenţi şi ei în curtea staţiei pentru a supraveghea.
"Activitatea noastră este definită ca fiind una strategică pentru economia naţională, prin urmare de o importanţă extrem de mare pentru ceea ce înseamnă buna funcţionare a economiei româneşti. Din această cauză noi suntem administratori de infrastructuri critice. Conştientizând că trebuie să fim pregătiţi pentru orice fel de situaţii, care pot apărea în contextul actual, dar mai ales în contextul acesta general de provocări, ca să nu zic de nesiguranţă, am considerat că este bine să facem astfel de acţiuni încât să verificăm în practică modul în care noi, angajaţii Conpet, ştim să gestionăm astfel de situaţii", a declarat directorul general al Conpet, Liviu Ilaşi.
La câţiva metri de oficialii prezenţi în curtea staţiei, s-au strâns şi zeci de muncitori, îmbrăcaţi în uniformele de lucru, pentru a vedea cu ochii lor cum ar trebui să decurgă lucrurile în cazul în care ar fi victimele unui atac înarmat.
"Hai şi noi mai aproape, data trecută nu am văzut nimic", spune unul dintre muncitori, în timp ce îşi trage de braţ colegul. Pe fundal răsună şi mai tare sirenele maşinilor de jandarmi care acum primesc acceptul de la centrul de comandă pentru a interveni la hala unde sunt baricadaţi atacatorii.
Discuţiile negociatorilor cu cei patru atacatori au eşuat, aşa că echipele de luptători ai Jandarmeriei primesc undă verde pentru a intra în hala unde sunt ţinuţi ostaticii. În doar câteva minute, aceştia reuşeşc să scoată zecile persoane din interior, toate fiind conduse sub escortă.
"În astfel de situaţii şi teroriştii şi ostaticii sunt consideraţi suspecţi, în primă fază, tocmai de aceea sunt scoşi toţi", spune unul dintre oficialii prezenţi la exerciţiu.
Imediat după capturarea atacatorilor, pe aleea din faţa halei, lângă maşina acestora, au apărut echipele de intervenţie pirotehnică antitero. După câteva minute de verificări, acestea scot de sub capota autoturismului un dispozitiv exploziv pe care reuşesc să-l neutralizeze.
"Jandarmeria Română şi Serviciul Român de Informaţii sunt structuri care trebuie să fie pregătite, în cazul în care apare o situaţie reală, cu grad ridicat de risc",a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, Ana Neagoe.
După simularea luării de ostatici şi eliberarea lor, la două rezervoare încărcate cu ţiţei a izbucnit, tot ca parte a exerciţiului, un incendiu. Intervenţia s-a făcut iniţial cu pompieri din cadrul staţiei, forţele fiind suplimentate ulterior cu echipe de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Societatea Conpet este deţinută în proporţie de peste 58% de Statul Român, prin Ministerul Energiei. Activitatea de bază este transportul prin conducte şi pe calea ferată a ţiţeiului intern, gazolinei, condensatului, etanului lichid şi a ţiţeiului din import, către rafinăriile din România.
Exerciţiul de vineri de la Călăreţi face parte din programul "Securitatea Energetică a României", pe componenta "Securizarea Sitemului Naţional de Transport al Ţiţeiului prin Conducte".
http://storage1.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1688/15499501/2/exercitiu-antitero-conpet-170616.mp4

Sursa:mediafax.ro
======================================================================
Morunul de un miliard de dolari de la Tamadau-Mare a ajuns in National Geographic
Locuitorii din Tamadau-Mare, judetul Calarasi, au ocazia zilele acestea sa ia autografe celor de la National Geographic. La crescatoria de sturioni din localitate, o echipa a companiei Science Vision filmeaza pentru documentarul "One billion dollar fish", Pestele de un miliard de dolari, documentar ce va fi difuzat incepand cu primavara anului viitor de postul american.
Ferma de la Tamadau-Mare detine in acest moment peste 200.000 de exemplare de morun, nisteru, pastruga si cega. Morunul, cel mai pretios sturion, este majoritar: peste 120.000 de exemplare.
Alfred Scharzenberger (regizor), Rolando Menardi (cameraman) si Engelbert Obex (sunetist) de la compania "Science Vision" au strans mii de gigabites de informatie, urmarind traseul sturionilor din momentul in care se nasc in bazinele fermei de la Tamadau-Mare pana la eliberarea lor in Dunare.
mai multe aici: http://www.pvtv.ro/video/pestele-de-un-miliard-de-dolari.html
sursa:skytrip.ro; pvtv.ro
GALERIE FOTO (adevarul online)
========================================================================
Un primar din Calarasi ar fi vandut un pod pentru a strange bani de campanie16 noiembrie 2012
Un primar din judetul Calarasi ar fi vandut un pod de fier ca sa aiba bani pentru campania electorala din vara. Asta spun satenii si o recunoaste, cu jumatate de gura, si primarul. 60 de tone de fier ar fi ajuns la o firma condusa de un cunoscut al edilului. Tranzactia este cinstita, spune primarul: podul era al nimanui si trebuia sa ajunga pe maini bune.
Locuitorii din comuna Tamadau Mare il acuza pe primar ca a dat podul de fier care traversa raul Mostistea in schimbul unei datorii din timpul campaniei electorale pentru alegerile din iunie. “Am inteles de la domnul primar ca a fost o contrapartida, s-a facut podul de pamant si s-a dat podul de fier. Sa spunem ca a fost un fel de troc. Nu a avut nici un ban in campania electoral. Sunt niste interese personale, posibil, de-ale primarului”, a declarat Stelian Nicolae consilier local in Tamadau Mare.
“Nu am avut niciun fel de datorie la nimeni, mai ales la persoanele respective”, sustine primarul.
Ce nu poate contesta nimeni este ca podul a disparut. Din podul de fier au mai ramas doar ramasitele a trei piloni au mai ramas din podul de fier care lega pana acum 10 zile localitatile Plumbuita de Bratasanu.
Podul a fost construit la inceputul anilor 90 pentru a usura trecerea utilajelor care au lucrat la constructia caii ferate Bucuresti - Constanta. Cele 60 de tone de fier au fost intotdeauna de interes pentru unii localnici. Teoretic, cele 60 de tone de fier valorau 60.000 de lei, adica 15.000 de euro. Practic, nu se stie cati bani ar fi incasat primarul. In actul pe care l-a prezentat edilul, suma tranzactiei nu era trecuta si nici el nu a vrut sa o spuna.
Reprezentantii firmei care a luat podul refuza si ei sa vorbeasca despre intelegere. Proprietarul firmei, spun satenii, este un prieten apropiat al primarului. Unul cu avere, daca e sa te uiti la casa cladita pe afacerile cu fier vechi.
<<<PRELUARE A1.RO... nu stiu cat este de adevarat dar astfel de lucruri nu ne fac cinste... mai bine ar fi fost daca s-ar fi vorbit despre atragerea investitorilor care au creat locuri de munca si care ar fi adus bani la bugetul local... dar asta e traim in Romania>>> sa auzim numai de bine godanut
http://a1.ro/news/social/un-primar-din-calarasi-ar-fi-vandut-un-pod-pentru-a-strange-bani-de-campanie-1.html
========================================================================
România va inaugura în luna octombrie a acestui an, la Tămădău, în judeţul Călăraşi, cea mai mare staţie de reproducere a sturionilor sălbatici din Uniunea Europeană.
Investiţiile în staţia de reproducere a sturionilor, ce va fi pusă în funcţiune în 2014, au început în urmă cu aproape zece ani, iar dacă iniţial capacitatea acesteia a fost de 200.000 de puieţi, în urma proiectului finanţat de UE care se derulează în prezent capacitatea acesteia va ajunge la 500.000 de puieţi.
„În luna octombrie, staţia modernizată cu sprijinul tehnologiei germane va putea fi inaugurată, dar va fi dată în folosinţă anul viitor. Am investit peste cinci milioane de euro în această staţie şi va fi cea mai mare investiţie din România şi, cu siguranţă, cea mai mare staţie de reproducere a sturionilor sălbatici din UE”, a declarat directorul societăţii, Robert Răduţă.
Acesta susţine că ar trebui prelungită perioada de prohibiţie a pescuitului sturionilor din Dunăre care, potrivit reglementărilor legale în vigoare, urmează să se încheie în anul 2016, în condiţiile în care resursele de sturion din Marea Caspică, Marea Azov sunt epuizate, iar morun nu mai există decât în România.
În momentul de faţă, în apele teritoriale româneşti ale Dunării sunt cunoscute doar patru specii de sturion, cega, morunul, nisetrul şi păstruga. Începând din 2006, pentru o perioadă de zece ani, capturarea acestor specii pe teritoriul României a fost interzisă, iar ulterior şi ţările vecine riverane Dunării, UE şi non-UE, au impus prohibiţii similare. sursa: Agerpres
 =======================================================================
INTERVIU LA CALARETI... iarna grea.
http://www.kanald.ro/multimedia/comuna-tamadau--puternic-afectata-de-ninsori-si-vreme-rea_65293.html
========================================================================
INTERVIU PRIMAR
sursa:youtube


===================================================================
În urma controalelor efectuate de Curtea de Conturi Călăraşi, în anul 2013, s-au constatat grave nereguli privind cheltuirea banului public, la primăria Tămădău. Au fost făcute plăţi nelegale, fără documente justificative, ce au dus la un prejudiciu total de peste 100.000 de lei. În Raportul Curţii de Conturi se arată următoarele:
,,S-a efectuat plata nelegală a unor servicii informatice facturate, fără documente justificative, fără respectarea prevederilor contractuale şi fără recepţia serviciilor prestate, şi anume: plata nelegală a unor servicii informatice către SC Compania de Contabilitate SRL, plata serviciilor lunare de mentenanţă către SC Magnify Sight SRL şi către SC Adicom Soft SRL, valoarea prejudiciului fiind de 25.000 lei. (U.A.T.C. Tămădău Mare). S-a efectuat plata nelegală a unor lucrări neexecutate de SC IULYCONS SRL Olteniţa, pentru realizarea obiectivului ,,Consolidare şi remodelare clădire existentă, extindere orizontală şi verticală P+EM”. Au fost executate lucrări, în baza unei situaţii întocmită în calitate de ,,contractant”, deşi până la data controlului nu a fost încheiat nici un angajament legal (contract de lucrări), din care să rezulte drepturile şi obligaţiile părţilor. Situaţia de lucrări (devizul) nu este confirmată de beneficiarul lucrărilor şi nici nu s-a întocmit proces verbal de recepţie a lucrărilor facturate. Valoarea prejudiciului este de 25.000 lei. (U.A.T.C. Tămădău Mare). S-a efectuat plata cantităţii de 9 mc de cherestea, facturată de SC MARCONSTRUCT SRL Olteniţa, dar care nu a fost livrată/recepţionată până la data auditului, valoarea prejudiciului fiind de 8.000 lei (U.A.T.C. Tămădău Mare). În anul 2013, au fost efectuate plăţi nelegale din creditele deschise pentru activitatea de învăţământ, pentru cheltuieli angajate în anul 2012 de UATC Tămădău Mare, valoarea prejudiciului fiind de 3.000 lei (Şcoala Gimnazială nr.1 Tămădău Mare). În anul 2012, au fost efectuate plăţi din creditele deschise din bugetul local, pentru cheltuielile de capital privind dotarea grădiniţei, pentru bunuri facturate şi nerecepţionate în anul 2011, care au fost înregistrate în gestiune în anul 2012 (conform listelor de inventariere) şi în evidenţa financiar-contabilă în anul 2013, dar care nu se regăsesc în totalitate în dotarea entităţii, valoarea prejudiciului fiind de 27.000 lei(Şcoala Gimnazială nr.1 Tămădău Mare). Abaterea: Decontarea eronată a cheltuielilor de transport (mijloacele de transport utilizate, distanta şi funcţia pe care o deţine persoana care efectuează deplasarea) a fost constatată la U.A.T.C. Tămădău Mare. Nu au fost respectate prevederile: art.16 din HG nr. 1.860/2006, privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului, actualizată; art. 35 din Decretul nr. 209/1976, actualizat; pct. 4 din Anexa nr.1 la Ordinul nr.1792/2002, actualizat,întrucât s-a efectuat plata cheltuielilor de transport cu autoturismul proprietate personală, fără respectarea prevederilor HG nr. 1.860/2006, actualizată, deoarece: pentru deplasarea cu autoturismul proprietate personală nu s-a obţinut aprobarea prealabilă a ordonatorului de credite, iar pentru cheltuielile de transport cu autoturismul proprietate personală nu s-a stabilit contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcurşi pe distanţa cea mai scurtă. Valoarea prejudiciului este de 2.000 lei.”, se menționează în raportul Curții de Conturi.
========================================================================
Un magazin din satul Plumbuita s-a făcut scrum din cauza unui aparat de aer condiţionat suprasolicitat. Până la sosirea pompierilor, flăcările cuprinseseeră deja alimente, materiale plastice, uşi şi ferestre. Alarma s-a dat duminică, 30 august, la ora 14.18, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară fiind solicitaţi să acţioneze în localitatea Plumbuita, comuna Tămădău Mare, pentru stingerea unui incendiu la un magazin. La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu violenţă în interiorul magazinului, fiind cuprinse de flăcări mai multe bunuri alimentare şi nealimentare, arderea fiind mai puternică în zona aparatului de aer condiţionat. Conform primelor cercetări, se pare că incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric produs la nivelul unui aparat de aer condiţionat suprasolicitat. În mai puţin de o oră focul a fost stins, fiind astfel eliminat pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale.



========================================================================
Şase ore au luptat cu flăcările pompierii din Lehliu Gară pentru stingerea unui depozit de plante furajere. Duminică seară, în jurul orei 21.41 s-a dat alarma. O gospodărie era în pericol de a se face scrum, după ce, o ţigară, aruncată la întâmplare a aprins depozitul cu 16 tone de lucernă din curte.
Două echipaje specializate de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au fost alertate să acţioneze pe raza localităţii Tămădău Mare pentru stingerea unui incendiu de plante furajere izbucnit în gospodăria lui Ivan T. Când au sosit pompierii, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul întregului depozit de plante furajere, existând risc de extindere la bunurile materiale aflate în imediata vecinătate. Conform primelor cercetări, se pare că focul a izbucnit din cauza neglijenţei unei persoane din familie, care a aruncat la întâmplare un rest de ţigară nestins în apropierea plantelor furajere. O scânteie a fost suficientă pentru a porni prăpădul. Cu toate eforturile militarilor, în urma incendiului au ars 16 tone de lucernă, pagubele fiind estimate în acest caz la suma de circa 8.000 de lei.

sursa: http://adevarul.ro/locale/calarasi/16-tone-lucerna-facute-scrum-tigara-focul-tamadau-mare-fost-stins-6-ore-1_56656e837d919ed50ef9b712/index.html
========================================================================
Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea şi Secţiei 8 Tămădău Mare au pris ieri 9 bărbaţi care ar fi încercat să sustragă peşte din balta Căciula, de pe raza comunei Tămădău Mare, după ce au efectuat copci pe luciul îngheţat al apei şi deţineau unelte interzise de pescuit.
Asupra persoanelor, cu vârste cuprinse între 19 şi 44 ani, toate din comuna Tămădău Mare, care au încercat să fugă, fiind prinse cu operativitate de poliţişti, au fost găsite plase monofilament, alte unelte de pescuit interzise şi topoare, bunurile ridicate în vederea confiscării.
În cauză au fost demarate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de furt, pescuitul cu japca, respectiv deținerea și utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament.

sursa:http://www.infomuntenia.ro/tamadau-mare-prinsi-de-politisti-la-braconaj/2016/01/


Daca doriti sa postati o reclama, un articol, pentru sugestii va rog sa ma contactati

******************************************************************************************************************************************************************

NOTA: PE ACEASTA PAGINA SUNT PRELUATE ARTICOLE DIN PRESA LOCALA, NATIONALA SI INTERNATIONALA
powered by godanut